Љубов, со голема буква.

Wednesday, December 17, 2014

Ако некој ве праша "Што е #љубов?" како би му одговориле? 

Што за вас претставува љубовта и какви облици таа може да заземе? 
Зашто се повеќе љубовта се гледа како табу додека се друго е полесна тема за разговор?
Како дојде до тој страв од конекција помеѓу две човечки суштества?
И најлошото, љубовта почна да се исмева, да се потценува, да се игнорира и уништува.

Тажно, зарем не?


Ова не е романтика, ова е реалност. Почнуваме да го губиме она што не прави луѓе. 


Хаштаг Љубов на Фејсбук
Хаштаг Љубов на Твитер


You Might Also Like

0 comments